Володимир Зеленський на прес-конференції 19 грудня 2023 року. Фото: Офіс президента України

Зеленський відповів, що для нього означає перемога у війні з Росією

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Україна повинна продовжувати боротися, тому що чим більше Росія відступить — тим вона буде слабкішою.

Відповідну заяву він зробив під час прес-конференції за підсумками 2023 року.

"Ми повинні боротись, ніхто не гарантує, що якщо ми дійдемо до тієї лінії, де ця навала почалась, як буде далі? Які гарантії безпеки ми отримаємо? Хто гарантує, що буде безпека з Росією? Чим більше Росія відступить — тим вона буде слабкішою", — сказав глава держави.

На запитання журналіста про те, що для президента означає перемога у війні з Росією, Зеленський відповів, що люди поділилися і думки в суспільстві різняться.

"Хтось почав говорити "та давай тут, де ми знаходимось, це вже перемога, нас не окупували", коли ти приїжджаєш в США чи ЄС, то те, що Росія не змогла нас зруйнувати — це вже для них перемога. Я зі скепсисом до цього відношусь", — сказав він.

Зауважимо, попередня велика прес-конференція українського гаранта відбулася 6 червня 2023 до Дня журналіста. Вона тривала півтори години й пройшла в Маріїнському палаці. Тоді у ній взяли участь 18 різних ЗМІ, представники лише українських медіа. Ще одну велику прес-конференцію Володимир Зеленський провів у першу річницю повномасштабного вторгнення, 24 лютого 2023 року.

Нагадаємо, президент України вважає, що можливе обрання Дональда Трампа президентом США матиме сильний вплив на Україну. За словами глави держави, можливе обрання Трампа президентом США сильно вплине на перебіг війни в Україні, оскільки американська політика стане більш економною та орієнтованою на внутрішні проблеми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 19.12.2023 20:09