олодимир Зеленський на прес-конференції 19 грудня 2023 року. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Що буде з допомогою Україні, якщо президентом США стане Трамп: прогноз Зеленського

Президент України Володимир Зеленський вважає, що можливе обрання Дональда Трампа президентом США матиме сильний вплив на Україну.

Відповідну заяву він зробив під час прес-конференції за підсумками 2023 року.

"У Трампа точно буде інша політика, якщо він буде президентом Сполучених Штатів. Лідер має вплив", спрогнозував глава держави.

За словами глави держави, можливе обрання Трампа президентом США сильно вплине на перебіг війни в Україні, оскільки американська політика стане більш економною та орієнтованою на внутрішні проблеми.

"Якщо політика наступного президента, ким би він не був, буде іншою до України, холоднішою, або більш внутрішньою, буде пріоритет на внутрішній політиці, більш економною, то я думаю, що ці сигнали вплинуть дуже сильно на перебіг війни в Україні", сказав Зеленський на прес-конференції у вівторок у Києві.

Попередня підсумкова прес-конференція Володимира Зеленського відбулася 24 лютого 2023 року. Вона мала назву "Лютий. Рік незламності". Її присвятили річниці повномасштабного вторгнення російських загарбників в Україну. Під час розмови з журналістами президент відповів на низку запитань.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський висловив переконання, що війна з Росією завершиться лише перемогою України. Іншого варіанту і бути не може. На запитання журналіста, чи може Україна поступово дійти до програшу у війні, очільник держави відповів тверде "Ні!". Водночас президент зауважив, що на початку війни наша держава була у значно складнішій ситуації та все одно вистояла у боротьбі із ворогом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 19.12.2023 19:42