Фото: Джо Байден / скріншот з відео

"Він схвалює політичне насильство": Байден емоційно висловився про Дональда Трампа

Колишній президент Дональд Трамп становить загрозу демократії США, адже схвалює політичне насильство. Американці не повинні допустити його до влади.

Таку заяву на політичному зборі коштів 11 грудня зробив чинний лідер США Джо Байден, пише Reuters. У своїй промові президент послався на заяву Трампа про те, що він буде диктатором протягом одного дня, якщо буде обраний 2024 року.

"Днями він сказав, що хоче бути диктатором лише на один день, знищити державних службовців та цілу низку інших речей. Він схвалює політичне насильство замість того, щоб відкидати його. Ми не можемо цього допустити", — заявив Байден.

Своєю чергою представник Білого дому Ендрю Бейтс наголосив, що Байден "працював над захистом американської демократії та об'єднання людей усіх політичних поглядів проти цих безпрецедентних загроз", не згадуючи ім'я Трампа.

"І я хочу сказати, що неправильно припиняти дію Конституції та зловживати федеральною владою для переслідування критиків і зневажання Першої поправки", — резюмував Бейтс, виступаючи в ефірі Air Force One.

Раніше чинний президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден оцінив шанси колишнього лідера країни Дональда Трампа на прийдешніх виборах. На думку Джозефа, його конкурент пасе задніх у виборчих перегонах.

Нагадаємо, за даними Reuters, російський диктатор Володимир Путін нічого не змінюватиме у своїй політиці стосовно України. Він чекає результатів виборів у США в листопаді 2024 року.

У середу, 6 грудня, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден звернувся з промовою до Конгресу. Він закликав захистити свободу і зробити так, щоб російський диктатор Володимир Путін не захопив Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.12.2023 06:15