Володимир Путін і Дональд Трамп. Джерело: росЗМІ

Чекає на перемогу Трампа: У Держдепі пояснили, чому Путін зараз не піде на мир

Російський диктатор Володимир Путін нічого не змінюватиме у своїй політиці стосовно України. Він чекає результатів виборів у США в листопаді 2024 року.

Про це повідомив Reuters із посиланням на коментар анонімного високопоставленого чиновника Державного департаменту США.

Це відбувається на тлі побоювань, що потенційна перемога колишнього президента Дональда Трампа може підірвати підтримку України.

Високопоставлений чиновник після зустрічі міністрів закордонних справ НАТО в Брюсселі заявив, що альянс підтвердив свою підтримку України, знаючи, що мирна угода наступного року малоймовірна.

"Я очікую, що Путін не піде на мир, конструктивний мир або щось схоже на це до того, як побачить результати наших виборів", – сказав він.

Учора заступник держсекретаря США Джеймс О’Браєн заявив, що на теперішньому етапі війни переговори між Росією й Україною про її закінчення не мають сенсу. Адже зараз російський диктатор Володимир Путін прагне, аби українські сили капітулювали перед ним. За його словами, переговори — це справа України, але реальність полягає в тому, що США не вбачають жодних ознак того, що Росія готова вести реальні переговори.

Своєю чергою, німецьке видання Bild 24 листопада опублікувало статтю, в якій посилалося на джерела в урядових колах Німеччини. Вони зазначали, що союзники України США та Німеччина мають стратегію, як схилити Київ до мирних переговорів із Російською Федерацією. При цьому на українське керівництво не чинитимуть дипломатичного тиску.

За даними видання, союзники хочуть поставити Україну в "стратегічно вигідну переговорну позицію", з якою Київ повинен піти на переговори з Москвою про свій "суверенітет і територіальну цілісність".

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що союзники можуть створити такі умови для України, що в Києва не буде іншого варіанту, крім переговорів із Російською Федерацією. За його словами, Захід не забезпечує належним чином українську армію зброєю та боєприпасами, необхідними для перемоги у війні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.11.2023 09:20