Фото: Габріелюс Ландсбергіс / скріншот

Як Захід може втягнути Україну в мирні переговори з РФ: роз'яснення МЗС Литви

Союзники можуть створити такі умови для України, що у Києва не буде іншого варіанту, окрім переговорів з Російською Федерацією. Захід не забезпечує українську армію зброєю і боєприпасами, необхідними для перемоги у війні. 

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, пише Bloomberg.

Литовський посадовець наголосив, що відсутність в України ракетних систем і боєприпасів, а також затяжний процес ухвалення рішень у Євросоюзі можуть поставити Україну в таку ситуацію, коли в них залишиться небагато варіантів, окрім як просити про мир.

"Це не було б вибором України. Та Україна, яку ми знаємо, і та Україна, якій ми допомагатимемо доти, доки ми дихаємо, ніколи б не вибрала переговори з терористами. Але реальність може виявитися саме такою", — заявив Ландсбергіс.

Він також зауважив, що "ситуація виглядає комічно, коли ми бачимо, що Північна Корея допомагає Росії більше, ніж Європейський Союз Україні".

Нагадаємо, офіційні особи США та Євросоюзу в розмовах з українськими керівниками розпочали натякати на можливості проведення мирних переговорів з Росією для припинення війни. При цьому анонімні джерела медійників зазначили, що Україні доведеться від багато чого відмовитися, щоби досягнути угоди.

Деякі з таких розмов, які офіційні особи назвали делікатними, відбулися минулого місяця під час зустрічі представників понад 50 країн, які підтримують Україну, включно з членами НАТО, на Контактній групі з питань оборони України.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський відреагував на чутки про схиляння іноземними партнерами України до мирних переговорів з Росією. Глава держави різко відкинув таку можливість.

Війна, 23.11.2023 23:48