Фото: МЗС

Чи веде Україна таємні переговори з Росією: заява Кулеби

Україна не веде жодних таємних переговорів з Російською Федерацією. Основою "мирної формули" є повага до суверенітету та територіальної цілісності України.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Дмитро Кулеби в ефірі ранкової програми телеканалу ZDF, пише "Укрінформ".

"Якщо перекладати з дипломатичної (мови — ред.) на звичайну, то це означає, що Росія має піти геть з України. Доки цього не станеться, доки вона не буде готова цього зробити, немає сенсу вести жодні переговори", — сказав Кулеба.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що Україна не вестиме переговори про припинення вогню з Росією. Для початку перемовин Російська Федерація повинна відмовитися від окупованих територій. За його словами, ситуація докорінно зміниться, як тільки із Заходу прибудуть винищувачі F-16 для посилення протиповітряної оборони України. Секретар РНБО також заявив, що для мирних переговорів окупанти мають покинути усі території України.

Своєю чергою міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляв, що Кремль не проти переговорів. Мовляв, РФ давно була готова до такого діалогу. За його словами, "припинити війну можливо тільки шляхом переговорів із західними країнами".

Раніше президент Об'єднаних Арабських Еміратів Мухаммед бен Заїд хоче організувати Зеленського з диктатором Путіним. Ініціатива щодо організації зустрічі виникла на прохання Папи Римського Франциска в координації з деякими європейськими державами. Також про плани зустрічі проінформований і американський лідер Джо Байден.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.11.2023 12:22