Заступник державного секретаря США Джеймс О’Браєн. Джерело: Euronews

"Переговори — це капітуляція": у США пояснили, чому домовлятися з Росією немає сенсу

На теперішньому етапі війни переговори між Росією й Україною про закінчення війни не мають сенсу. Адже зараз російський диктатор Володимир Путін прагне, аби українські сили капітулювали перед ним.

Про це повідомив сайт державного департаменту США з посилання на заяву заступник держсекретаря країни Джеймса О’Браєна.

За його словами, переговори — це справа України, але реальність полягає в тому, що США не вбачають жодних ознак того, що Росія готова вести реальні переговори.

"Нам здається, що Путін каже про те, щоби почекати ще як мінімум рік чи більше. Аж потім він нібито задумається про припинення цієї війни. Було би безглуздо вести дискусію з боку України – це не діалог. Це монолог капітуляції", — наголосив О'Браєн.

Своєю чергою, німецьке видання Bild 24 листопада опублікувало статтю, в якій посилалося на джерела в урядових колах Німеччини. Вони зазначали, що союзники України США та Німеччина мають стратегію, як схилити Київ до мирних переговорів із Російською Федерацією. При цьому на українське керівництво не чинитимуть дипломатичного тиску.

За даними видання, союзники хочуть поставити Україну в "стратегічно вигідну переговорну позицію", з якою Київ повинен піти на переговори з Москвою про свій "суверенітет і територіальну цілісність".

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що союзники можуть створити такі умови для України, що в Києва не буде іншого варіанту, крім переговорів із Російською Федерацією. За його словами, Захід не забезпечує належним чином українську армію зброєю та боєприпасами, необхідними для перемоги у війні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.11.2023 16:56