Фото: Офіс президента України

Як схилити Зеленського до переговорів з Росією: Байден і Шольц придумали план, — ЗМІ

Союзники України США та Німеччина мають стратегію, як схилити Київ до мирних переговорів з Російською Федерацією. При цьому на українське керівництво не буде чинитися дипломатичний тиск.

Про це Bild розповіли джерела в урядових колах Німеччини. За даними видання, союзники хочуть поставити Україну в "стратегічно вигідну переговорну позицію", з якою Київ повинен піти на переговори з Москвою про свій "суверенітет і територіальну цілісність".

"Білий дім і канцелярія (Олафа Шольца, — ред.) координують це питання", — повідомили журналістам в урядових колах Німеччини.

Україна отримає мінімум зброї

Bild наголошує, що Вашингтон і Берлін не збираються безпосередньо переконувати президента Володимира Зеленського в необхідності почати переговори. Два основні постачальники зброї в Україну вирішили використовувати саме цей важіль впливу для досягнення поставленої мети. 

За даними німецьких посадовців, в Україну постачатимуть саме те озброєння і саме в тих кількостях, щоб ЗСУ могли утримувати нинішній фронт, але без можливості звільнити окуповані Росією території.

"Зеленський повинен сам прийти до розуміння того, що так далі тривати не може. Без будь-яких підказок ззовні. Він повинен з власної волі звернутися до свого народу і пояснити, що переговори необхідні", — резюмував один з інсайдерів у німецькому уряді.

Нагадаємо, офіційні особи США та Євросоюзу в розмовах з українськими керівниками розпочали натякати на можливості проведення мирних переговорів з Росією для припинення війни. При цьому анонімні джерела медійників зазначили, що Україні доведеться від багато чого відмовитися, щоби досягнути угоди.

Деякі з таких розмов, які офіційні особи назвали делікатними, відбулися у жовтні під час зустрічі представників понад 50 країн, які підтримують Україну, включно з членами НАТО, на Контактній групі з питань оборони України.

Своєю чергою Володимир Зеленський відреагував на чутки про схиляння іноземними партнерами України до мирних переговорів з Росією. Глава держави різко відкинув таку можливість.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.11.2023 17:14