Фото: соцмережі

Зеленський зі звільненими командирами "Азову" приїхав до Львова: вони натякнули на повернення на фронт (відео)

У суботу, 8 липня, президент Володимир Зеленський разом із звільненими сьогодні командирами "Азова" прибув до Львова. Під час зустрічі у центрі міста митрополит Епіфаній виголосив молитву за українське військо та перемогу нашої держави з нагоди 500-го дня повномасштабної війни з Росією.

На 500 день війни вдалося повернути додому легендарних українських воїнів, заявив Володимир Зеленський. Їх зустрічали оплесками.

"Дорогий український народ, сьогодні 500 днів повномасштабної війни, 500 днів як ми боремося за свободу та Незалежність для України, за гідність, за право на життя для всіх наших людей усієї країни. Сьогодні, у 500-й день війни ми повернули додому, в Україну, п'ятьох наших героїв, Героїв України, командирів захисту Маріуполя та "Азовсталі" — Дениса Прокопенка, Святослава Паламаря, Сергія Волинського, Олега Хоменка, Дениса Шлегу. Вони воювали заради України, героїчно воювали, абсолютно. Вони пройшли через російський полон, потім понад 300 днів вони були в Туреччині, їм час бути вдома", — йдеться в заяві Зеленського після повернення в Україну з Туреччини.

Звільнені українські герої поспілкувалися з журналістами трохи раніше. Зокрема, Денис Прокопенко натякнув на повернення на фронт.

"Я глибоко впевнений, що армія — це командна робота. І з сьогоднішнього дня ми разом із вами продовжимо боротьбу. Ми обов'язково ще скажемо своє слово у бою", — сказав "Редіс".

Зазначимо, що ще 21 вересня 2022 року п'ятеро воїнів керівного складу оборони Маріуполя за умовами обміну були змушені вирушити до Туреччини і там перебувати. Йдеться про командира полку "Азов" Дениса Прокопенка, його заступника Святослава "Калину" Паламара, командира української 36-ої бригади морської піхоти Сергія "Волину" Волинського, полковника Нацгвардії України, командира 12-ї бригади оперативного призначення ім. Дмитра Вишневецького Дениса Шлегу та командира комендантської роти, який безпосередньо здійснював командування обороною "Азовсталі" Олега Хоменка. У суботу, 8 липня, вони разом з главою держави з Туреччини вирушили додому.

Нагадаємо, росіяни влаштували істерику через те, що Туреччина без відома РФ віддала Україні п'ятьох командирівУ Кремлі заявили, що Росію ніхто не попереджав про наміри повернути їх в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.07.2023 22:36