Фото: сайт Офісу президента

Зеленський змінив склад Ставки Верховного головнокомандувача

Президент Володимир Зеленський 6 березня змінив склад Ставки Верховного головнокомандувача. Він увів до складу надзвичайного органу найвищого військового керівництва України першого заступника міністра оборони Олександра Павлюка.

Про це свідчить відповідний указ №129 на сайті очільника держави.

"Постановляю: увести до персонального складу Ставки Верховного головнокомандувача Павлюка Олександра Олексійовича — першого заступника міністра оборони України", — йдеться у документі.

Що відомо про Олександра Павлюка

Уряд призначив командувача угруповання Сил і засобів оборони Києва Олександра Павлюка першим заступником міністра оборони Олексія Резнікова 14 лютого 2023 року. Відомо, що з березня 2017 року до квітня 2020 року він був командувачем військ Оперативного командування "Захід". 23 серпня 2018 указом президента України № 242/2018 йому було присвоєне військове звання генерал-лейтенанта. Влітку 2020 року Павлюк став командувачем підготовки Командування Сухопутних Військ ЗС України, а з 28 липня 2021 до 15 березня 2022 року — командувачем об’єднаних сил.

Олександр Павлюк

Перший заступник міністра оборони Олександр Павлюк. Джерело: Facebook Олександра Павлюка

Від 15 березня по 21 травня 2022 року Павлюка призначили головою Київської ОВА. Саме йому була доручена організація оборони та забезпечення столиці України. Станом на початок квітня 2022 року спільними зусиллями підрозділів, задіяних в обороні міста, противника вдалося відтіснити від Києва на кілька десятків кілометрів на всіх напрямках.

Павлюку 4 березня 2022 року було присвоєно звання "Герой України" з врученням ордена "Золота Зірка" за особисту мужність і героїзм, вагомий внесок у захист державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Нагадаємо, що 21 лютого Кабінет міністрів призначив Віталія Дейнегу та Андрія Шевченка заступниками міністра оборони. Зокрема, Віталія Дейнегу — заступником міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, а Андрія Шевченка — заступником Міністра оборони України з питань європейської інтеграції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.03.2023 10:57