Фото: Офіс президента

Зеленський знову збирав Ставку: деталі засідання

Президент України Володимир Зеленський у п’ятницю, 10 лютого, провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Учасники заслухали інформацію про поточну ситуацію на передовій. Окрему увагу приділили захисту українських позицій на Донеччині — в районі Бахмута, Вугледара, а також у районі Кремінної на Луганщині та на інших ділянках фронту, де тривають активні бойові дії. 

Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

Керівництво розвідки доповіло про дії ворога та його плани на найближчу перспективу. Також було обговорено забезпечення сил оборони технікою й боєприпасами та їх розподіл між угрупованнями. 

"Крім того, на засіданні Ставки розглянули ефективність протидії сил ППО України сьогоднішній масованій ракетній атаці держави-терориста. Було дано необхідні доручення щодо ліквідації наслідків ракетних влучань в об’єкти енергетичної інфраструктури", — зазначили в ОП.

Повідомляється, що учасники засідання також зупинилися на підготовці до проведення наступного засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" з урахуванням домовленостей, досягнутих Зеленським під час нещодавніх закордонних візитів.

Чергова масована ракетна атака: що відомо

Новий масований ракетний удар РФ по Україні розпочався ввечері 9 лютого. За даними ЗСУ, до 12:00 10 лютого Росія випустила понад 100 ракет. Вибухи чули у Києві, Харкові, Кривому Розі, Хмельницькому, Вінниці, Івано-Франківську, а також у Львівській, Одеській, Дніпропетровській, Запорізькій та Полтавській областях.

У період із 21:50 9 лютого до 12:00 10 лютого РФ випустила 71 крилату ракету та до 35 ракет комплексу С-300. Водночас ворог застосував сім ударних БпЛА типу Shahed.

Президент Володимир Зеленський прокоментував масований ракетний обстріл 10 лютого. Гарант наголосив, що російські ракети на території Молдови та Румунії — це виклик НАТО, колективній безпеці.

Нагадаємо, у Молдові також прокоментували інцидент. Там засудили такий крок й викликали у МЗС посла РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.02.2023 18:16