Фото: Офіс президента

Зеленський зустрівся з адміністраторкою агентства США з міжнародного розвитку: про що говорили

У середу, 2 жовтня, президент Володимир Зеленський зустрівся з адміністраторкою агентства Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID) Самантою Пауер. Вони обговорили відновлення інфраструктури та зміцнення енергосистеми України.

Про це гарант написав на своїй сторінці у Telegram.

За словами президента, під час розмови сторони зосередили увагу на обговоренні подальших спільних кроків для забезпечення першочергових потреб України в умовах продовження агресії Росії у сферах соціального захисту населення, охорони здоров’я та освіти. Зокрема порушили тему відновлення інфраструктури, зміцнення енергосистеми та будівництво укриттів у школах. 

Також було обговорено питання подальших спільних дій після одностороннього виходу РФ з Чорноморської зернової ініціативи та розвитку додаткових маршрутів експорту української агропродукції.

Глава держави подякував Саманті Пауер за візит і безпрецедентну підтримку, яку надають Україні США й агентство зокрема.

"Цінуємо всю американську підтримку для України: військову, політичну, економічну, гуманітарну. Разом ми захищаємо і Україну, і кожну націю, яка прагне жити вільно, демократично та у мирі", — наголосив Зеленський.

Нагадаємо, що 2 жовтня під час вечірнього відеозвернення Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні на всіх напрямках та рівнях ведеться максимальна підготовка для отримання Україною хороших результатів цієї осені. Зокрема, йдеться як про політичну арену, так і фронт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.10.2024 21:22