Фото: соцмережі

Землетруси у Туреччині: кількість жертв перевалила за 1100

У Туреччині внаслідок сильних землетрусів загинула щонайменше 1121 особа. Ще понад 7,5 тис. людей отримали поранення.

Про це повідомляє Gazete Duvar з посиланням на генерального директора AFAD зі зниження ризику землетрусів Орхана Татара.

"На сьогодні ми втратили 1121 громадянина, кількість поранених становить 7634 особи, у нас є 2834 зруйнованих будівель", — заявив він.

Через стихійне лихо постраждали 10 міст: Газіантеп, Кахраманмарас, Хатай, Османіє, Адіяман, Малатія, Шанліурфа, Адана, Діярбакир та Кіліс. За даними турецької влади, відбулося щонайменше 20 підземних поштовхів.

Нагадаємо, у понеділок, 6 лютого, вранці в густонаселеному прикордонному регіоні між Туреччиною та Сирією стався потужний землетрус. Цей землетрус став найпотужнішим у країні за останні 24 роки.

Також пізніше у Туреччині стався ще один землетрус. Його магнітуда склала 7,8. Кількість загиблих у результаті ранішнього землетрусу перевищила 900 людей. Ще тисячі осіб отримали поранення. Десятки мешканців країни все ще перебувають під завалами, і очікується, що кількість загиблих зросте. Рятувальні роботи тривають.

МЗС України повідомило, що отримало 24 звернення про відсутність зв’язку із громадянами України, які проживають в зоні землетрусу в Туреччині.

Світ, 06.02.2023 16:37