Фото: соцмережі

Землетруси у Туреччині: у країні оголошено семиденний траур

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив семиденну жалобу у зв’язку із землетрусом, що стався 6 лютого. 

Про це він повідомив у Twitter.

"Через землетруси, які сталися в нашій країні 6 лютого, оголошено національний траур на сім днів. Наш прапор буде приспущений до заходу сонця в неділю, 12 лютого, в усіх представництвах нашої країни та за кордоном" — йдеться у дописі.

За останніми оновленими даними, оприлюдненими міністром охорони здоров'я Туреччини Фахреттіном Коджою, кількість загиблих досягла 1651 людини, поранених — 11 119.

Міністерство охорони здоров'я країни організовує спеціальний корабель для масової евакуації травмованих людей до лікарень у Мерсіні, судно зайде у порт Іскендерун. Рятувальники продовжують розбирати завали.

Нагадаємо, у понеділок, 6 лютого, вранці в густонаселеному прикордонному регіоні між Туреччиною та Сирією стався потужний землетрус. Цей землетрус став найпотужнішим у країні за останні 24 роки.

Також пізніше у Туреччині стався ще один землетрус. Його магнітуда склала 7,8. Кількість загиблих у результаті ранішнього землетрусу перевищила 900 людей. Ще тисячі осіб отримали поранення. Десятки мешканців країни все ще перебувають під завалами, і очікується, що кількість загиблих зросте. Рятувальні роботи тривають.

МЗС України повідомило, що отримало 24 звернення про відсутність зв’язку із громадянами України, які проживають в зоні землетрусу в Туреччині.

Світ, 06.02.2023 21:17