Жінка за хабар намагалась незаконно вивезти двох синів до Італії - ДПСУ

06 СЕРПНЯ 2017 13:12

Учора у пункті пропуску «Тиса» 41-річна громадянка України намагалась підкупити охоронців кордону, аби правоохоронці дозволили їй вивезти дітей без належних документів. Про це повідомили TrueUA у прес-службі Держприкордонслужби.

«Прямуючи до Італії з двома синами 2002 та 2007 років народження, вона грошовими коштами у розмірі 100 євро спробувала змінити рішення прикордонників, які відмовили її з дітьми у виїзді за межі України», – йдеться у повідомлені.

Також, зазначається, що під час здійснення паспортного контролю прикордонний наряд Чопського загону встановив, що неповнолітні громадяни України не мають належно оформлених документів -  заяви батька про згоду на виїзд за кордон, завірену нотаріусом, або інших відповідних документів, наприклад, про позбавлення його батьківських прав, визнання зниклим безвісти тощо.

Саме тому їм було відмовлено у виїзді, з чим матір не погодилась та вирішила владнати питання незаконним шляхом, а саме – підкупом. Прикордонники натомість від незаконної пропозиції відмовились та доповіли про інцидент керівництву.

З метою з’ясування обставин та прийняття правового рішення щодо можливих ознак злочину, передбаченого ч.1 статті 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі», прикордонники про даний факт повідомили Ужгородський відділ поліції у Закарпатській області.  

Події, 06.08.2017 13:12