Жінки в Саудівській Аравії вперше змогли відвідати футбольний матч

14 СІЧНЯ 2018 13:36

Чоловіки, діти та жінки поспішають на стадіон імені короля Абдулли у місті Джидда. Вболівальницям уперше за тривалий час, від початку 2018-го, влада дозволили прийти на футбольний матч. І це справжній прорив для Саудівської Аравії. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на «5 канал».

Зазначається, що на полі зійшлися 2 популярніші команди «Аль-Ахлі» і «Аль-Батен». Саудитки спостерігають за матчем у спеціально відведених – «сімейних» секторах. Цього разу вони змогли прийти на футбольну арену як у супроводі чоловіків, так і поодинці.

«Донедавна офіційна релігія Саудівської Аравії, – іслам, – накладала на жінок суворі обмеження. Їм заборонялося відвідувати спортивні заходи і водити автомобілі. Тепер влада оголосила курс на помірний іслам», – йдеться у повідомлені.

Організатор усіх колосальних змін - 32-річний спадкоємець престолу – принц Мухаммед бен Сальман Аль Сауд. Нині у країні лише на трьох стадіонах є спеціальні сімейні сектори, звідки жінки зможуть спостерігати за грою. Але вже в найближчі місяці влада планує виправити ситуацію і забезпечити для жінок вхід на всі великі спортивні майданчики.

Фото, 14.01.2018 13:36