Фото: ДСНС

Житель румунського міста розповів про "пекельні звуки" під час атаки РФ на порт Рені

У ніч на неділю, 3 вересня, коли росіяни атакували ударними безпілотниками український порт в Рені в Одеській області, жителі румунського міста Галац повідомляли про "пекельні звуки".

Як пише видання Viața Liberă, місцеві мешканці чули 4-5 вибухів, а також відчували вібрації, схожі на землетрус.

"Вночі, після 02:0 0, було чути пекельні звуки, від яких серйозно тремтіли вікна. Я думаю, що їх було 4-5 протягом години, а може й менше", — написав у Facebook Богдан Раду Бринзан з Асоціації "Галац, моє місто".

Він закликав співгромадян припинити "поширювати ідіотські конспірологічні теорії про те, що в Україні "тихо".

"Ви розумієте, що переживають українці, якщо навіть за 20 кілометрів вас лякає звук бомб?" — додав він.

Відомо, що місто Галац розташоване за 25 кілометрів від українського Рені. Раніше румунське Міністерство оборони заявило, що нічні російські атаки не становили загрози для Румунії.

Обстріл Одещини вночі 3 вересня

У ніч на неділю російські окупанти здійснили кілька хвиль атак уданими БпЛА Shahed-136/131 з південного та південно-східного напрямку (мис Чауда, Крим та Приморсько-Ахтарськ, РФ). Усього було зафіксовано пуски 25 ударних дронів. 22 із них знищили сили та засоби Повітряних сил у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України.

Однак три ворожі дрони влучили у припортову інфраструктуру. Внаслідок обстрілу на об'єкті виникла пожежа, яку вогнеборці оперативно ліквідували. Повідомлялося про двох постраждалих цивільних осіб. Їм надано медичну допомогу".

Нагадаємо, останній масований удар по Одесі росіяни здійснили у ніч проти 14 серпня. Тоді міська рада повідомляла, що було пошкоджено 296 будинків. Вибухова хвиля розбила 1460 вікон загальною площею близько 2,5 тисяч квадратних метрів. Ворог обстріляв місто ударними дронами та ракетами типу "Калібр".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.09.2023 03:28