Фото: pixabay

Житомир лишився без водопостачання: у чому причина

У суботу, 12 серпня, в Житомирі тимчасово припинено водопостачання. Місцеві жителі лишилися без води через аварію.

Про це повідомила прес-служба Комунального підприємства "Житомирводоканал".

"У звʼязку з аварійною ситуацією, що сталась на мережах водовідведення, КП Житомирводоканал вимушений припинити водопостачання міста Житомир з 8:00 до 20:00 12 серпня. Виконуються аварійно-ремонтні роботи", — повідомили в компанії.

Для забезпечення технічною водою лікарні міста рятувальники організували підвіз води, зокрема, в систему гемодіалізу "Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського" та відділення гемодіалізу КНП "Житомирське обласне стоматологічне медичне об’єднання", а також забезпечується водою населення одного із мікрорайонів.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, під час свого позачергового засідання скасувала рішення від 29 червня про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. З 1 липня тарифи на послуги 34 водоканалів мали зрости в середньому на 32%.

Президент Володимир Зеленський заявив, що рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо підвищення тарифів на водопостачання, є ганебним та не професійним. Уряд повинен представити варіанти розв'язання даного питання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.08.2023 17:21