Фото: mediacenter.org.ua

"Живучий гад": Ігнат показав фото ураженого російського літака Іл-22

Речник Повітряних сил України Юрій Ігнат заявив, повітряний пункт управління російських окупантів Іл-22 ймовірно вцілів та долетів до Анапи.

У своєму дописі на Facebook посадовець зауважив, що хоч повітряне судно і вціліло, але відновленню вже не підлягає.

"Живучий гад. Але, як бачите, корито "восстановлению не подлежит". Тому, як не крути, ціль знищена, реанімація не допоможе!" — додав він.

Він також заявив, що Іл-22 таки горів, але, схоже, приземлився таки у Анапі.

"Літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 був і є пріоритетною ціллю для нас. І до сьогоднішнього дня знищення цього борта здавалось непосильним завданням для Повітряних Сил. А тут ще й Іл-22 (повітряний командний пункт) попав під роздачу! Одразу дві "жирні" цілі за один раз!" — наголосив Ігнат. 

знищений Іл-22

Фото: Facebook-сторінка Юрія Ігната

Збиття російських літаків: що відомо

Вранці 15 січня командувач Повітряних сил Микола Олещук натякнув на знищення літаків РФ, назвавши цю операцію помстою окупантам за ракетний удар по Дніпру 14 січня 2023 року.

Згодом головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний офіційно підтвердив, що Над Азовським морем Збройні сили України знищили російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління противника Іл-22.

Політичне керівництво Російської Федерації відреагувало на інформацію про збиття двох літаків загарбників над Азовським морем. Зокрема, речник російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що у них нібито немає даних про втрату повітряних суден.

Нагадаємо, за тиждень, 7-14 січня, війська країни-агресорки на фронті в Україні втратили 5270 осіб та 534 одиниці техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.01.2024 16:57