Юрій Ігнат. Джерело: Командування Повітряних сил ЗСУ

Масовані обстріли України: Ігнат пояснив, чи пов'язані вони з винищувачами F-16

Масовані удари російських загарбників по Україні навряд чи пов'язані з передачею винищувачів F-16. Окупанти намагаються завдати більшої шкоди нашій державі.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат. Військовий відреагував на заяву голови розвідки Естонії про те, що нібито РФ продовжить ракетні обстріли України, оскільки боїться передачі винищувачів F-16.

"Зрозуміло, що Росія хоче завдати як можна більше нам шкоди. Чи пов'язане це з F-16? Не знаю. Мабуть, не в тому річ. Кожна ракета націлена на ціль, яку їй задали на старті, чи кожний дрон", — заявив Ігнат.

Він також додав, що окупантам іноді вдається вражати цілі. Але протиповітряна оборона України працює. Йдеться не лише про засоби вогневого ураження, але й про засоби радіоелектронної боротьби.

Ігнат поставив у приклад вчорашню атаку ворога 13 січня, коли з 40 засобів повітряного нападу 20 не досягли своїх цілей саме завдяки засобам радіоелектронної боротьби.

Нагадаємо, 3 січня стало відомо, що Норвегія відправить два американські винищувачі F-16 у Данію для навчань українських пілотів. Слідом за Норвегією Бельгія повідомила, що відправить два двомісні винищувачі F-16 і близько п'ятдесяти осіб до Данії для навчань українських пілотів. Літаки розмістять на данській авіабазі Скідструп із березня по вересень 2024 року.

Також 9 січня перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк заявив, що на сьогодні в Україні триває активна підготовка льотного персоналу до повноцінної роботи та обслуговування винищувачів F-16.

Раніше Юрій Ігнат заявив, зо для української авіації пріоритетом залишається отримання від західних партнерів багатоцільових винищувачів F-16. Вони необхідні для завоювання переваги в повітрі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.01.2024 10:42