Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

"Жодного "Вагнера" не існує": у Зеленського відреагували на розмови про повернення бойовиків на фронт

Колишні бойовики терористичного угруповання "Вагнера" по-різному пробують влаштуватися в подальшому житті. Однак цілісної структури їхньої організації вже не існує в природі.

В цьому запевнив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

"Щодо "повернення ПВК "Вагнера" на Бахмутський напрямок". Запам’ятайте: жодної ПВК "Вагнера" більше не існує. Вона закінчилася разом із ліквідацією Пригожина й Уткіна, рейдерством структури групою Шойгу — Герасимова та зачищенням керівного складу організації", — наголосив він.

Радник голови Офісу президента додав, що є лише колишні бойовики терористичного угруповання, які подалися хто куди: в Африку, в цивільно-кримінальне життя регіонів Росії або підписали контракт із міноборони РФ та погодилися зіграти останній акорд, "ненадовго заткнувши собою російську діру на Бахмутському напрямку".

"Тому "медійний" ефект від цієї події більший за її реальне значення. А мета цього лише одна: ненадовго спробувати перекрити новини про звільнення Кліщіївки й Андріївки українською армією та знищення основних боєздатних російських формувань на цьому напрямку", — підсумував Михайло Подоляк.

Нагадаємо, раніше начальник прес-служби Східного угруповання військ Збройних сил України Ілля Євлаш заявив, що бійці приватної військової компанії "Вагнера" присутні на фронті. Зараз частина найманців переукладає контракти з Міноборони Росії та повертається в Україну з Білорусі.

За його словами, зараз там розформовують їхні табори. "Вагнерівців" там було близько восьми тисяч. Частина з цих бойовиків поїхала до Африки. Інші ж переукладають контракти з міністерством оборони Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.09.2023 16:25