«Жовті жилети» пообіцяли влаштувати наймасовішу акцію в Парижі

19 СІЧНЯ 2019 15:49

В Парижі повинна пройти чергова акція протесту «жовтих жилетів», вже десята за рахунком. Причому, як обіцяють організатори, це буде наймасштабніша акція у французькій столиці.

Так, назва десятої демонстрації - «Дія 10: Мільйон у Парижі» - говорить сама за себе: саме мільйон чоловік активісти планують вивести на паризькі вулиці в цю суботу.

Однак протести, як очікується, пройдуть не тільки в Парижі, але і в таких французьких містах, як Бордо, Ліон, Нансі, Ла Рошель, Тулуза, Руан і Лілль.

До речі, перед новою хвилею протестів в П'ятій республіці мобілізовано понад 80 тисяч поліцейських і жандармів, пише газета 20 Minutes.

При цьому влада Парижа взагалі вирішили встановити в центрі міста периметр безпеки, що охоплює вулиці, що ведуть до Єлисейського палацу і іншим урядовим установам.

Нагадаємо, що протести «жовтих жилетів» проходять у Франції щосуботи вже протягом півтора місяців. Причому спочатку активісти виступали тільки проти підвищення цін на бензин. Однак незабаром список вимог розширився. Зокрема, тепер демонстранти хочуть, щоб влада П'ятої республіки підвищили мінімальний розмір оплати праці і посилили контроль за нелегальною міграцією.

Світ, 19.01.2019 15:49