Евакуація українців зі Сектора Гази. Джерело: ГУР

Зі Сектора Гази евакуйовано ще одну групу українців: Зеленський розповів, скільки наших земляків вже у безпеці

За минулу добу та ніч зі Сектора Гази вдалося вивезти 160 українців. Окрім того, за сприяння українських дипломатів евакуювали дев'ятьох громадян Молдови.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

"За минулу добу та ніч Україна евакуювала з Гази ще 160 своїх громадян і 9 громадян Молдови", — написав він у своєму Telegram-каналі.

Український президент зазначив, що цього тижня врятовані вже 203 українських громадян.

"Україна виступає за захист життів цивільних і дбає про кожного свого громадянина, хоч би де він був", — підсумував президент.

Це вже друга група українців, яких удалося евакуювати зі Сектора Гази. До цього, 7 листопада, звідти вивезли першу групу наших земляків у складі 43 осіб.

За даними посла України в Ізраїлі Євгена Корнійчука, які він озвучив до старту евакуації, на території Сектору Газа було близько 357 українців, але цифра може виявитися більшою. Здебільшого це жінки та діти.

Нагадаємо, що 9 листопада в Головному управлінні розвідки показали перші кадри евакуації громадян України із Сектора Гази, які напередодні прибули до Єгипту у безпечне місце. Усього Україні вдалося вивезти із палестинського анклаву 43 українців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.11.2023 10:38