Евакуація людей із Близького Сходу. Джерело: nv

Україна знову евакуювала своїх громадян із Сектора Гази: скільки людей перебувають у безпеці

Україна продовжує евакуацію своїх громадян із Сектора Гази. Станом на 9 листопада з гарячої території вже врятовано 89 людей.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення.

"Продовжуємо евакуацію наших громадян із Сектора Гази — на зараз уже 89 наших людей урятували. Ми працюємо далі. Дуже кропіткий і делікатний процес", — розповів глава держави.

Напередодні повідомлялося, що з Гази вдалося евакуювати 43 українці, а також громадян Молдови. У розвідці показали перші кадри українців, які вже перебувають у безпеці.

Нагадаємо, що 1 листопада Міністерство закордонних справ України та всі причетні відомства розпочали підготовчий етап евакуації українців зі Сектора Гази. Вони мали виїхати через контрольно-пропускний пункт "Рафах" до Єгипту. Усього у списках на евакуацію було 358 українців.

За офіційними підрахунками, близько трьох чвертей із 10 515 людей, убитих у Газі з початку конфлікту, є дітьми, жінками та людьми похилого віку. Скільки учасників бойових дій входить до цієї загальної кількості, невідомо.

Раніше в ізраїльській армії повідомили, що терористи ХАМАСу "втратили контроль" над північною частиною Сектора Гази. Мешканці регіону дедалі частіше прямують на південь анклаву. Зокрема, вже 50 тисяч людей покинули район Гази.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.11.2023 21:57