Контрольно-пропускний пункт "Рафах". Джерело: The Times of Israel

Евакуація українців зі Сектора Гази: процес зрушився з місця, у списку 358 людей

Міністерство закордонних справ України та всі причетні відомства розпочали підготовчий етап евакуації українців зі Сектора Гази. Вони мають виїхати через контрольно-пропускний пункт "Рафах" до Єгипту.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко на своїй Facebook-сторінці.

"На тлі рішення влади Єгипту дозволити виїзд іноземців зі Сектора Гази через КПП "Рафах" МЗС України, інші причетні відомства, українські посольства в регіоні розпочали підготовчий етап евакуації українців", — зазначив він.

Він оприлюднив такі пункти евакуаційного процесу:

  1. Актуалізовано список охочих виїхати. Наразі їх 358 людей. Це — переважно жінки та діти. З усіма підтримується зв‘язок.
  2. Надіслано офіційний запит причетним сторонам задля видачі дозволів на виїзд із палестинського анклаву та транзиту єгипетською територією. Очікуємо погодження.
  3. Підготовлено документи для українців, які не мають дійсних проїзних документів.
  4. Заброньовано необхідний транспорт.
  5. Сформовано групу дипломатів, яка прибуде на кордон зі Сектором Гази для допомоги нашим громадянам на місці.

"Як повідомила єгипетська сторона, виїзд іноземців із Сектору Гази здійснюватиметься в алфавітному порядку, відповідно до їхнього громадянства. Працюємо, аби якнайшвидше вивезти наших людей. Питання перебуває на особистому контролі міністра Дмитра Кулеби", — підсумував Олег Ніколенко.

Нагадаємо, що 23 жовтня посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявляв, що майже 340 українців погодилися на евакуацію зі Сектора Гази. При цьому близько 500 наших громадян залишаються у цьому регіоні. Тоді з дня на день чекали на відкриття пункту пропуску "Рафах" на кордоні з Єгиптом для виїзду іноземців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.11.2023 11:21