Фото: jpost.com

Скільки українців чекають на евакуацію з Гази: відповідь посла

Майже 340 українців погодились на евакуацію із Сектору Гази. При цьому близько 500 наших громадян залишаються у цьому регіоні.

Таку заяву зробив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі "Радіо Свобода". За його словами, пункт пропуску "Рафах" на кордоні з Єгиптом для виїзду іноземців можуть відкрити завтра.

"На евакуацію зголосилися сьогодні 337 громадян України. І тільки що наш представник у Палестині поінформував, що ще одна сім’я із шести осіб оформляє документи. Але я думаю, що, мабуть, пів тисячі наших громадян перебувають там. Не всі зголосилися на виїзд. Ситуація дуже складна", — заявив він.

Корнійчук запевнив, що посольство може лише формувати списки на евакуацію, передавати на узгодження ізраїльській, єгипетській стороні й сумлінно чекати на евакуацію. Посол додав, що окрім евакуації українців, посольство також допомагає вивезти зі Смуги Гази громадян інших держав.

"Ми зобов’язалися надати допомогу молдованам, які до нас звернулися. В нас вже такий досвід був у 2021 році. Ми тоді вивезли понад 20 громадян Молдови. Зараз мова йде про 50. Болгари. Ми координуємося з поляками", — додав Корнійчук.

Нагадаємо, раніше у МЗС заявили, що громадяни України не перебувають у полоні бойовиків ХАМАСу. Посол України в Ізраїлі уточнив, що інформація про те, що деякі громадяни України, яких вважають зниклими безвісти, потрапили в полон ХАМАСу, не підтвердилась.

Також повідомлялось, що у Секторі Гази загинула 24-річна громадянка України Лейла Хіжи. У жінки залишилася маленька дочка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.10.2023 13:01