Фото: zp.tax.gov.ua

"Зливав" ворогу артпозиції ЗСУ під Авдіївкою: російський агент отримав вирок

До 12 років тюрми в Україні засудили інформатора російської розвідки, який відстежував місця базування Сил оборони поблизу передової на Донеччині та передавав дані ворогу.

Про це повідомила Служба безпеки України.

За даними слідства, зрадником є безробітний мешканець Покровська, якого воєнна розвідка РФ дистанційно залучила до співпраці ще навесні 2023 року.

У поле зору агресора він потрапив через свою антиукраїнську активність у забороненій в Україні соцмережі "Однокласники".

"За наведенням ворожого поплічника окупанти планували здійснити ракетно-дронову атаку по бойових позиціях українських військ. Співробітники СБУ спрацювали на випередження і затримали зловмисника влітку 2023 року, коли він проводив дорозвідку поблизу об’єкта Сил оборони. Завдяки оперативному реагуванню української спецслужби вдалося своєчасно убезпечити підрозділи ЗСУ і тим самим зірвати плани агресора щодо їх вогневого ураження", — йдеться у повідомленні.

Суд визнав зловмисника винним та, враховуючи співпрацю зі слідством, призначив російському інформатору 12 років в'язниці.

Нагадаємо, раніше військова контррозвідка Служби безпеки України запобігла російській диверсії проти командування Сил оборони на південному фронті. У результаті спецоперації затримано агента ФСБ, який намагався смертельно отруїти командирів бойового підрозділу ЗСУ в Запорізькій області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.03.2024 17:26