Фото ілюстративне. Джерело: borgexpert

Зловживання у бюджетній сфері: ДБР направило до суду майже 80 справ цього року

Тільки з початку цього року Державне бюро розслідувань України (ДБР) направило до суду 77 обвинувальних актів щодо 101 особи. Йдеться про факти зловживань із бюджетними грошима.

Про це повідомила прес-служба ДБР. Там уточнили, що всього від початку року розслідується 247 кримінальних проваджень щодо таких злочинів.

"У межах цих проваджень працівники ДБР встановили, що державі завдано збитків на 81,4 мільйона гривень. З цієї суми вже відшкодовано понад 17 мільйонів гривень, а суди заарештували майно фігурантів кримінальних проваджень на суму понад 19 мільйонів гривень. Робота з відшкодування завданих державі збитків триває", — йдеться в повідомленні.

Крім того, за фактом зловживань із бюджетними грошима Державне бюро розслідування повідомило про підозру 154 особам.

Інфографіка: Державне бюро розслідувань

Інфографіка: Державне бюро розслідувань

Як успішні приклади роботи щодо протидії зловживанням у бюджетній сфері в ДБР назвали такі факти:

  • за матеріалами ДБР судитимуть посадовицю податкової служби Кіровоградщини, яку викрили на мільйонних оборудках при реєстрації накладних;
  • ДБР повідомило про підозру підприємцю, який привласнив кошти оборонного підприємства на Львівщині;
  • ДБР викрило схему заволодіння державною землею та квартирами житлового фонду ДСНС України: підозрюють високопосадовця ДСНС Київщини.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення Державне бюро розслідувань проводило розслідування 1 859 кримінальних проваджень щодо злочинів проти безпеки нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 06.10.2023 12:32