Фото: Julien Behal

Злякались російської агресії: ще одна країна перегляне свою позицію про збройний нейтралітет

Ірландський уряд може переглянути свою політику щодо військового нейтралітету. Форум, який пройде в червні у трьох різних містах, буде присвячений обговоренню безпековій політиці.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Ірландії Майкл Мартін, пише Reuters.

Влада запитає у громадськості думку на консультативному форумі. Зазначається, що це може стати останнім шансом змінити політику Ірландії від початку російської агресії відносно України.

"Ситуація в галузі міжнародної безпеки значно змінилася за останній рік. Ми стали свідками кричущої та грубої зневаги Росією міжнародного права", — заявив міністр.

Джерело повідомляє, що у форумі візьмуть участь експерти з безпеки, оборони та зовнішньої політики, а також політичні представники, громадянське суспільство, науковці та інші відповідні органи.

Варто відзначити, що нейтралітет Ірландії був затверджений прем'єр-міністром Еймоном Девалером під час Другої світової війни. Критики впевнені, що така політика та низький рівень видатків країни на оборону ставлять її у залежність від доброї волі союзників.

Нагадаємо, Фінляндія 4 квітня офіційно увійшла до складу Північноатлантичного альянсу. Вона стала 31 країною у НАТО, а кордон організації з Росією збільшився на 1340 кілометрів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.04.2023 22:11