ЗМІ озвучили ще одну версію причин вибухів у окупованому Криму

10 СЕРПНЯ 2022 16:21

У світі озвучили ще одну, можливу причину вибухів на авіабазі в окупованій Новофедоровці у Криму 9 серпня.

Про це пише TrueUA з посиланням на Washington Post.

За словами журналістів, представник українського уряду заявив, що удар по авіабазі в окупованому Криму зробили українські військові.

Чиновник, який говорив на умовах анонімності, не розкрив деталі того, як було скоєно напад у вівторок. Він лише заявив, що напад на російську авіабазу в окупованому Криму був справою рук українського спецпідрозділу.

На думку журналістів, цей напад знаменує собою різку ескалацію війни, що триває майже шість місяців. Також цей інцидент демонструє здатність українських сил завдавати ударів глибоко в тил росіян, що раніше вважалось малоймовірним.

Нагадаємо, 9 серпня повідомлялося, що на російському військовому аеродромі у селищі Новофедорівка поблизу міста Саки у тимчасово окупованому Криму пролунала серія вибухів.

Самі росіяни повідомляли, що вибухи спричинені детонацією, при цьому українська сторона до цього часу не підтверджувала, що удари були здійснені з її сторони.

Примітним стало й те, що у традиційному зведенні щодо втрат російських військ від початку повномасштабної війни у Генштабі повідомили, що РФ втратила за минулу добу дев'ять своїх літаків.

Війна, 10.08.2022 16:21