Ілля Євлаш. Скріншот з відео

ЗМІ повідомили про постачання Україні грецьких винищувачів F-16: у Повітряних силах відреагували

У понеділок, 8 квітня, ЗМІ повідомили, що уряд Греції може передати Україні до 32 одиниць винищувачів F-16. 

На ці заяви відреагував речник Повітряних сил України Ілля Євлаш в ефірі національного телемарафону. За його словами, грецькі F-16 дуже б посилили повітряну складову ЗСУ.

"Звичайно, літаки F-16 — це ті, які найбільше підходять нам, тому F-16 найбільше б підійшли нашій авіації", — зазначив військовий.

Він підкреслив, що можлива передача Україні літаків F-16 від Греції допомогла б боротися з авіацією росіян та ворожими ракетами, а також виконувати завдання українським воїнам на фронті.

Варто зазначити, що раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що постачання літаків F-16 є одним із прикладів значної військової підтримки України з боку союзників по НАТО. Винищувачі лише розширять можливості України, але кардинально змінити ситуацію на полі бою повинні українські військові.

Нагадаємо, 6 квітня міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен повідомила, що її країна має намір передати Україні більше як 20 винищувачів F-16. Перші поставки, за її словами, мають відбутися вже цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.04.2024 18:41