Фото ілюстративне. Джерело: defence-ua.com

Україна отримає від Греції велику кількість боєприпасів: ЗМІ оприлюднили цифри

Греція готується відправити велику кількість боєприпасів в Україну через Чехію. Снаряди будуть продані Празі за 150 мільйонів євро.

Про це повідомляє iEidiseis.

За даними джерела, греки спустошують склади боєприпасів для їх відправлення в Україну через Чехію. Водночас уряд Греції домагається схвалення відповідного парламентського комітету.

"Конкретні боєприпаси надійшли із запасів грецької армії та охарактеризовані грецькими збройними силами як "придатні до використання" та будуть продані Чехії за 150 мільйонів євро", — йдеться у повідомленні джерела.

За словами військових, серед виставлених на продаж боєприпасів є й ті, що досі використовувалися на навчаннях.

Як відомо, всього до чеської ініціативи долучилися 15 країн, стверджується в матеріалі, зокрема Німеччина, Франція, Нідерланди, Норвегія, Швеція, Португалія, Бельгія, Польща та Канада. При цьому не всі з них публічно оголосили, яку саме суму внесли для закупівлі снарядів.

Минулого місяця президент Чехії Петр Павел заявив, що його країна знайшла поза країнами Євросоюзу близько 800 тисяч боєприпасів, які можна передати Україні, але для постачань потрібне фінансування. Низка країн Заходу оголосила про те, що приєднується до ініціативи Чехії. Вони виділили на закупівлю снарядів кошти.

Нагадаємо, напередодні очільник ситуаційного центру щодо України при Міноборони Німеччини Крістіан Фройдінг повідомив, що найближчими днями Німеччина передасть Україні партію артилерійських снарядів, яка налічуватиме 10 тисяч боєприпасів.

Раніше з'явилась інформація, що країни-учасники ініціативи Чехії щодо закупівлі артилерійських снарядів для України підписали угоду. Згідно з документом, Збройні сили України отримають один мільйоні боєприпасів. Це більше, ніж планувалося спочатку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.04.2024 20:57