Фото: Сергій Карелін / росЗМІ

ЗМІ повідомляють, що в Росії заарештували журналістів AP та Reuters

У Росії продовжують заарештовувати журналістів у справі з Фондом боротьби з корупцією (ФБК). Нові фігуранти — Сергій Карелін та Костянтин Габов, які співпрацювали з Associated Press та Reuters.

Про це повідомляє "Медуза".

У неділю, 28 квітня, стало відомо, що в Мурманській області заарештували відеожурналіста Сергія Кареліна, який співпрацював з Associated Press та Deutsche Welle. Кареліна звинувачують у роботі з Фондом боротьби з корупцією (ФБК). Наразі невідомо, яку саме статтю інкримінують журналісту. Також невідомо, в якому місті він перебуває.

Джерело нагадує, що напередодні, 27 квітня, Басманний суд у Москві відправив до СІЗО журналіста Костянтина Габова, якого прес-служба суду та агентство ТАСС називають продюсером Reuters. Габова звинувачують в участі в "екстремістській спільноті" — за створення фото- та відеоматеріалів для Youtube-каналу "Навальний Live". У ФБК поки не робили заяв про затримання Габова та Кареліна.

Інші випадки арештів журналістів у РФ

Арешти російських журналістів за звинуваченнями у співпраці з ФБК розпочалися навесні 2024 року. 27 березня до СІЗО відправили журналістку Rusnews Ольгу Комльову з Уфи. До оголошення ФБК "екстремістською організацією" вона була волонтером у місцевому штабі Навального.

Також у березні в Москві заарештували журналістку та фотографа видання Sotavision Антоніну Фаворську, яка зняла останнє відео з Олексієм Навальним. І Комлєву, і Фаворську звинувачують в участі в "екстремістській" спільноті.

Раніше організація "Репортери без кордонів" підрахувала всі зловживання, у тому числі смертельні обстріли, арешти та зникнення, які українські та іноземні журналісти зазнавали з боку російських сил за два роки сміливого висвітлення подій в Україні з моменту початку російського вторгнення 24 лютого 2022 року.

Нагадаємо, голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко повідомив, що станом на початок червня 2023 року у війні Росії проти України загинули 63 працівники засобів масової інформації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.04.2024 15:44