Зміна форми носа без операції - нова реальність адептів пластичної хірургії

04 КВІТНЯ 2019 13:58

Як передає The Daily Mail, доктор Майкл Хілл із Західного коледжу в Лос-Анджелесі пропонує використовувати не хірургічний підхід. Він застосовує мікроскопічні голки, електричний струм і надруковані на 3D-принтері форми для зміни живих тканин.

Йдеться про мало-інвазійну процедурою, яка проводиться під місцевою анестезією. На зміну форми носа йде близько п'яти хвилин. Хрящ складається з жорстких волокон, сплетених між собою в єдину структуру, як спагеті. Вчені виявили, що тканина з більшою щільністю електрично заряджених молекул більш жорстка, ніж тканина з більш низькою «щільністю заряду».

При цьому, якщо через хрящ пропустити електричний струм, тканина стане більш пластичною. І в цей момент можна займатися зміною форми носа (нову форму задає тривимірна модель).

Технологію випробували на кроликах, чиї вуха зазвичай стоять вертикально. Використовуючи модель і електроди дослідники змогли зігнути одне вухо без пошкоджень. Як тільки забирався вплив струму, хрящ починав тверднути, згідно нової форми.

Технології, 04.04.2019 13:58