Фото: росЗМІ

Змушують писати відмову від українського громадянства: рашисти посилили терор на Запоріжжі

Російські загарбники продовжують терор на окупованих територіях Запорізької області. Зокрема, вони посилили примусову паспортизацію населення.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Так, у Мелітополі загарбники примушують вчителів шкіл до 1 червня поточного року написати відмову від українського громадянства та отримати російські паспорти.

Водночас на Запорізькому напрямку противник активних дій не проводив, удосконалював оборонні рубежі та позиції.

"Здійснив обстріли понад 30 населених пунктів, що неподалік лінії бойового зіткнення. Серед них – Ольгівське, Гуляйполе, Білогір'я, Мала Токмачка, Новоандріївка, Кам'янське, Запорізької області", — повідомили у Генштабі.

Нагадаємо, раніше мер Мелітополя Іван Федоров повідомляв, що окупанти намагаються перетворити мешканців Мелітополя на жебраків, аби було легше маніпулювати. Вони встановили у місті захмарні ціни на продукти. Так, м'ясо коштує 500 гривень, що у тричі більше, ніж сьогодні можуть придбати люди, які живуть на підконтрольній Україні території. Також він вказував, що 80% бізнесу у Мелітополі не працює. Станом на сьогодні у місті залишаються близько 50 тисяч українців. 

Крім цього, Федоров розповів про вимоги рашистів у перші дні окупації Мелітополя. Він зазначив, що ворог запропонував йому переконати людей погодитися із російською окупацією. Зробити це місцева влада, звісно, відмовилась.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.04.2023 06:40