Знаходячись з візитом в Ізраїлі, глава ООН пообіцяв зміцнити боротьбу з антисемітизмом

29 СЕРПНЯ 2017 12:11

Знаходячись з офіційним візитом в Ізраїлі, Генеральний секретар ООН Антоніу ГУТЕРРИШ, в першу чергу, відвідав Меморіал жертв Холокосту в Єрусалимі.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.  

Він з тривогою відмітив, що антисемітизм існує і сьогодні, і призвав весь світ засудити його прояви.   

«Я був шокований, коли почув кілька днів тому, як група неонацистів в розвиненій країні світу скандувала гасло нацистів - «кров і земля». Це - повне драматизму нагадування про те, що наш обов'язок - робити усе необхідне для протистояння антисемітизму у будь-яких його формах», - сказав Антоніу ГУТЕРРИШ.   

Він підкреслив, що в якості Генерального секретаря ООН готовий зміцнити боротьбу з будь-якими проявами антисемітизму, расизму, ксенофобії і ненависті.   

Глава ООН заявив, що Холокост не був ініціативою невеликої групи нацистів, а став результатом цілих тисячоліть дискримінації і переслідування представників єврейського народу.  

Він додав, що усі ці складні питання можна вирішити, але для цього потрібне істинне прагнення до світу. Висловивши захоплення досягненнями Ізраїлю в області інновацій і технологій, глава ООН сказав, що ізраїльські успіхи в цій сфері можуть внести важливий вклад у боротьбу з наслідками зміни клімату і запустинюванням, у тому числі в Африці.

 

Події, 29.08.2017 12:11