Фото: Генштаб ЗСУ

"Знайдемо лазівку і буде прорив": прогноз командувача Нацгвардії щодо контрнаступу ЗСУ

Збройні сили України ведуть наступальні операції на декількох напрямках фронту. Вже зовсім скоро такі дії можуть принести результати.

Про це повідомив командувач Національної гвардії полковник Олександр Півненко в інтерв'ю "Українській правді". За його словами, Сили оборони України продовжують тиснути на ворога та по метру відвойовувати захоплені землі.

Командувач НГУ поділився думками, коли наступ може показати певні результати. Півненко зауважив, що швидкого прориву до Кримського півострова не буде, "але наступальні дії тривають і противника чекають ще "сюрпризи".

"Якщо ми йдемо вперед, це вже результат. Тобто всі ж пригадують ту операцію на Ізюмському напрямку і думають, що так воно буде. Але ні, так не буває. Для нас кожен метр — це вже результат. Ми ідемо, ідемо. Побачите, прийде час, що ми на якомусь напрямку зробимо прорив. І не факт, що це буде там, де хтось думає. Ми знайдемо лазівку і зайдемо, і буде нормально. І вони втратять багато наших територій", — сказав Півненко.

Військовий також наголосив, що Україна потрапила в не дуже хорошу ситуацію, тому що Росія велика країна з великими ресурсами. 

"Але ми знаємо, що у нас немає виходу — ми дійдемо до кордонів 91-го року. На це потрібен час", — додав Півненко.

Нагадаємо, російські загарбники шукають альтернативні шляхи постачання боєприпасів після пошкодження Чонгарського і Кримського мостів. У ворожої армії спостерігається "снарядний голод".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.07.2023 13:44