Фото: Вікіпедія

Великі десантні кораблі РФ "засвітились" у районі Керчі: як їх використовують окупанти

Російські загарбники шукають альтернативні шляхи постачання боєприпасів після пошкодження Чонгарського і Кримського мостів. У ворожої армії спостерігається "снарядний голод".

Таку заяву в ефірі телемарафону зробила керівниця об’єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк. За її словами, в окупантів виник певний снарядний голод, який пов'язаний і з тим, що були удари по Чонгарському мосту.

"Ми продовжуємо працювати над знищенням того, що вони вже запасли, і працюємо над тим, щоб логістика не дозволяла їм поповнювати запаси. Ті польові склади боєприпасів, які вони розвернули на лівому березі практично всі нами відпрацьовані, а підтягувати додаткові їм все складніше", — сказала Гуменюк.

Вона наголосила, що росіяни ще можуть використовувати материкову частину і транспортні канали для довозу техніки й снарядів. Але все ж у них ускладнена логістика, вона уповільнена і не дає можливості так  активно поповнювати склади й техніку.

Гуменюк повідомила, що російська армія активно використовує зараз об’їзний шлях через материкову Україну, але він довший і складний. За її словами, він використовується для військової логістики. При цьому цивільний транспорт пускають з військовими колонами, щоб люди стали живим щитом.

"Також ще залишається в окупантів такий резервний маршрут як паромна переправа. Там же ж по морю, в районі Керчі, ми спостерігаємо активність великих десантних кораблів, які, ймовірно, використовуються для цієї логістики", — розповіла керівниця об’єднаного прес-центру ОК "Південь".

Нагадаємо, раніше Гуменюк заявляла, що російські загарбники, ймовірно, здійснюють підготовку до нових масованих атак українських міст. Нині ворог підтягує авіацію й збирає розвідувальні дані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.07.2023 09:44