Фото: vikna.tv

Окупанти готуються до нових масованих обстрілів: військові назвали ознаки

Російські загарбники, ймовірно, здійснюють підготовку до нових масованих атак українських міст. Нині ворог підтягує авіацію й збирає розвідувальні дані.

Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Активність тактичної ворожої авіації на південно-східному напрямку була потужною. І це говорить про те, що ворог і збирає розвідувальні дані, і може готуватися до потужних атак на майбутнє, оскільки ми спостерігаємо, що ворог і стратегічну авіацію починає підтягувати, і готуватись до певних маневрів", — розповіла вона.

Водночас Гуменюк зазначила, що хоч ворог не вивів у море ракетоносії, але в пунктах базування "вони абсолютно готові" і вивести їх РФ може протягом години.

"Коли немає ракетоносіїв на бойовому чергуванні у Чорному морі — ми не маємо рівень небезпеки високий. Тому що є практика, що окупанти б’ють з бухт. Хоча це дуже небезпечно і для самого ракетоносія, і для тих кораблів, що перебувають поруч. Але таку практику вони застосовують", — наголосила Гуменюк.

Зауважимо, що після виходу із "зернової угоди" Росія почала потужно обстрілювати південні регіони, зокрема портову інфраструктуру, знищуючи склади із продовольством. Президент Зеленський дав завдання військовому командуванню посилити захист портів. Днями Наталія Гуменюк повідомляла, що військові вже вжили заходів й вони повинні забезпечити максимальну роботу ППО.

Нагадаємо, у ніч на 31 липня російські загарбники вгатили по Харкову ракетами С-300 з території Бєлгородської області. Внаслідок атаки поранення отримав чоловік. Влучання сталося на території Новобаварського району — у складські приміщення одного з комерційних підприємств.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.07.2023 08:41