Фото: Рixabay

Знімають гроші з карт: українців попередили про активізацію шахраїв

Шахраї продовжують виманювати банківські дані українців з метою наживи. Вони роблять це під виглядом іноземної допомоги. 

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

Так, зловмисники розсилають у Мережі й на телефони українців фейкові повідомлення про можливість отримати грошову допомогу від нібито іноземних партнерів. Для отримання шахраї пропонують перейти за посиланням і ввести дані для входу на підробленому сайті, який імітує офіційні веб-ресурси.

"Після введення банківських реквізитів, злодії знімають всі кошти з карти власника", — повідомили у ЦПД.

ЦПД

Українців просять довіряти лише офіційним ресурсам — наприклад, офіційному сайту Мінсоцполітики та платформи "єДопомога".

"Дотримуйтеся правил інформаційної гігієни, щоб не стати жертвою шахраїв. У разі підозри шахрайських дій в Інтернеті — необхідно повідомляти кіберполіцію на електронну пошту: callcenter@cyberpolice.gov.ua", — закликали у Центрі протидії дезінформації.

Нагадаємо, раніше ми писали, що складною ситуацією з електрикою в країні скористалися шахраї — вони виманюють в українців доступи до мобільних додатків банків, а значить і до банківських рахунків. У Центрі протидії дезінформації зазначали, що для того, щоб не стати жертвою обману, необхідно після такого дзвінка самостійно звернутися до свого оператора та уточнити, чи справді до вас звертався співробітник компанії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.02.2023 15:57