Знищена ворожа техніка. Джерело: Генштаб ЗСУ

Знищені танки, бронемашини й артсистеми: Генштаб оновив дані про втрати ворога

За минулу добу українські військові перетворили на брухт велику кількість рашистської техніки — 20 танків, 30 бронемашин, 23 артсистеми — та відправили в пекло приблизно 620 окупантів.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України. Загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 року по 6 жовтня 2023-го орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 281 090 (+620) осіб,
  • танків — 4 777 (+20) од,
  • бойових броньованих машин — 9 082 (+30) од,
  • артилерійських систем — 6 666 (+23) од,
  • реактивних систем залпового вогню — 806 (+2) од,
  • засобів протиповітряної оборони — 540 (+0) од,
  • літаків — 315 (+0) од,
  • гелікоптерів — 316 (+0) од,
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня — 5 158 (+29),
  • крилатих ракет — 1 530 (+0),
  • кораблів / катерів — 20 (+0) од,
  • підводних човнів — 1 (+0) од,
  • автомобільної техніки й автоцистерн — 9 015 (+35) од,
  • спеціальної техніки — 951 (+3).

Інфографіка: Генштаб ЗСУ

Інфографіка: Генштаб ЗСУ

"Бий окупанта! Разом переможемо! Наша сила — в правді!" — традиційно наголосили в Генштабі ЗСУ.

Ситуація на фронті

В зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку окупанти наступальних дій не вели. 

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили чотири атаки ворога в районі східніше Макіївки Луганської області.

На Бахмутському  напрямку наші воїни мали успіх східніше Андріївки Донецької області. Противник даремно намагався відновити втрачене положення в районі східніше Диліївки Донецької області. Сили оборони продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів безрезультатні штурмові дії в районі Авдіївки Донецької області. Також, ворог здійснив 14 невдалих атак в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. 

На Шахтарському напрямку українські воїни відбили атаки ворога в районах населених пунктів Золота Нива та Водяне Донецької області. 

На Запорізькому напрямку наші захисники стримують загарбників в районі південно-східніше Роботиного Запорізької області. 

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, закріплятися на зайнятих рубежах та виснажують ворога. 

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку українські воїни ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади та успішно уражають тили противника. 

Удари ЗСУ

Протягом 5 жовтня авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та сім — по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділами ракетних військ уражено вузол зв’язку, зенітно-ракетний комплекс, важку вогнеметну систему, дев'ять артилерійських засобів, склад паливно-мастильних матеріалів, радіолокаційну станцію та станцію РЕБ противника.

Нагадаємо, що, за інформацією Інституту вивчення війни, Збройні сили України досягли успіхів на фронті, просунувшись біля Андріївки Донецької області та Роботиного і Вербового, що на Запоріжжі. Загалом просування Сил оборони має тактичний характер.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.10.2023 09:21