Зросло споживання електроенергії: в Україні почалися аварійні відключення

11 СІЧНЯ 2023 11:20

Станом на 10:00 11 січня споживання електроенергії в Україні підвищилось через суттєве зниження температури на сході та у центрі країни. Внаслідок цього зріс дефіцит потужності.

Про це повідомили в прес-службі "Укренерго", пише TrueUA.

Енергетики зазначили, що для забезпечення балансу в енергосистемі у всіх областях ввели ліміти споживання. Вони діють упродовж всієї доби – з 00:00 до 24:00.

"Вже з 07:00 у Дніпропетровській та Харківській областях ліміти були критично перевищені, внаслідок чого для збереження стабільної роботи енергосистеми були застосовані аварійні відключення. В окремих областях внаслідок поривчастого вітру є пошкодження у мережах операторів системи розподілу, ведуться ремонтні роботи. У прифронтових регіонах на сході та півдні ситуація з електропостачанням залишається складною через значні пошкодження електромереж внаслідок високої активності бойових дій", – повідомили в "Укренерго".

Наголошується, що наразі енергосистема не в змозі покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та тимчасову окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію. Зокрема, йдеться й про Запорізьку АЕС, потужності якої дозволили б повною мірою покрити потребу в електроенергії.

Енергетики закликали українців розумно споживати електроенергію й користуватися енергомісткими приладами почергово. За їхніми словами, це дозволить знизити навантаження на енергосистему та зменшити необхідність застосування обмежень.

Нагадаємо, 9 січня окупанти знову обстріляли об’єкт генерації на півдні України. "Укренерго", виробники електроенергії та оператори систем розподілу постійно працюють над відновленням пошкоджених об’єктів.

10 січня споживання електроенергії в Україні підвищилось, у багатьох областях застосували аварійні відключення. Зокрема відключення застосовувалися у Києві та області. Додамо, що через погіршення погодних умов ДТЕК анонсував ліміти споживання електроенергії не лише в день, а й вночі.

Читайте нас у Facebook й Telegram

Суспільство, 11.01.2023 11:20