Фото: ДТЕК

Зруйновано ТЕЦ та трансформаторні підстанції: влада доповіла про енергетичну ситуацію у Харкові

Станом на 24 березня у Харкові енергетична ситуація доволі складна. У місті через ворожі обстріли було пошкоджено теплоелектроцентраль та усі трансформаторні підстанції.

Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов у ефірі телемарафону.

Посадовець зазначив, що точні терміни відновлення електропостачання у місті поки не відомі.

"Енергетики не можуть забезпечити стабільним електропостачанням усе місто. Дуже серйозні руйнації — зруйновані трансформаторні підстанції та ТЕЦ. Але будемо працювати разом з урядом, щоб якнайшвидше забезпечити електроенергією все місто", — сказав Терехов.

За його словами, на сьогодні відновлено постачання електроенергії у 40% будинків харківʼян. Водночас опалення відновлено у 60% будинків, а водопостачання забезпечені майже всі мешканці міста.

Своєю чергою очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявив, що у місті діють графіки стабілізаційних відключень світла. 

"Працюємо над першочерговим  повним заживленням обʼєктів критичної інфраструктури, що дозволить відновити повноцінну життєдіяльність міста Харкова та Харківської області", — уточнив Синєгубов.

Нагадаємо, 22 березня російські загарбники масовано обстріляли Харків балістичними ракетами з Бєлгородської області Росії. У місті лунали близько 15 вибухів.

Міський голова Харкова Ігор Терехов повідомляв, що внаслідок масованої ракетної атаки в п’ятницю, 22 березня, повністю знеструмлено Харків. У місті не працювало метро, світлофори, транспорт курсує за схемою блекауту, а воду подавали за графіком.

Проте станом на вечір 23 березня у Харкові вдалося відновити подачу опалення до 50 відсотків будинків після вчорашнього блекауту через масований обстріл російської армії. Також відбувається під'єднання окремих районів до електропостачання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.03.2024 17:20