Фото: Telegram Ігоря Терехова

Яка ситуація у Харкові зі світлом та опаленням: заява Терехова

Станом на вечір суботи, 23 березня, у Харкові вдалося відновити подачу опалення до 50 відсотків будинків після вчорашнього блекауту через масований обстріл російської армії. Також відбувається під'єднання окремих районів до електропостачання.

Таку заяву у телемарафоні зробив міський голова Харкова Ігор Терехов.

"Близько 35% будинків підключені до електропостачання. Щодо опалення, то вдалося під'єднати 50%", — розповів посадовець.

Терехов наголосив, що у Харкові вимкнене вуличне освітлення, не працює електричний транспорт, адже не вистачає потужності. Щодо термінів відновлення, то робити якісь прогнози наразі складно, додав мер.

"Руйнації дуже серйозні, розбита трансформаторна підстанція, лінії, що подають — зараз важко казати про відбудову цих трансформаторних станцій, а отже й підключення міста", — зауважив Ігор Терехов.

За словами посадовця, у разі потреби "будемо робити графік відключення, щоб усі харків'яни мали електропостачання у певні години". Також, як повідомляє Терехов, комунальні заклади, в тому числі лікарні та поліклініки, функціонують у звичному режимі.

"У місті працюють магазини, АЗС та інші заклади торгівлі та побутового обслуговування населення, які обладнані генераторами", — додав мер Харкова.

Нагадаємо, 23 березня російська армія вкотре вгатила ракетами по Харкову. За словами мера Ігоря Терехова, прилетіло у промзону одного з районів міста — без постраждалих. Внаслідок ворожої атаки незначні ушкодження зазнала нежитлова будівля.

Як відомо, після півночі російські війська влаштували чергову атаку по Україні, використавши дрони-камікадзе. У низці східних і центральних областей оголошували повітряну тривогу. Зокрема, повідомляли про три вибухи у Харкові. Під повторний обстріл у Харкові 23 березня потрапили й працівники екстрених служб, поранення отримали поліціянт і рятувальник.

Раніше міський голова Харкова Ігор Терехов повідомляв, що внаслідок масованої ракетної атаки в п’ятницю, 22 березня, повністю знеструмлено Харків. У місті не працювало метро, світлофори, транспорт курсує за схемою блекауту, а воду подавали за графіком.

У суботу, 23 березня, ворожі безпілотники атакували Харків. Зафіксовано "приліт" в одну з комунальних установ. Поранення отримав цивільний чоловік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.03.2024 20:53