Міський голова Харкова Ігор Терехов. Джерело: Харківська міська рада

Повний блекаут: у Харкові немає світла, воду подають за графіком

Унаслідок масованої ракетної атаки в п’ятницю, 22 березня, повністю знеструмлено Харків. У місті не працює метро, світлофори, транспорт курсує за схемою блекауту, а воду подають за графіком.

Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов.

"У звʼязку з тим, що ворог сьогодні завдав ударів по енергоструктурі Харкова та вивів її з ладу, у місті не працюють світлофори. Звертаюся до водіїв з проханням бути максимально обережними на дорогах, аби уникнути аварій", — написав він у своїх соцмережах іще зранку.

В обід він записав нове звернення до мешканців міста, наголосивши, що харківʼяни стали свідками безпрецедентної ракетної атаки на енергоінфраструктуру.

"Аби впоратися з викликами, які спричинили ці ворожі обстріли, комунальникам і енергетикам потрібний час", — зазначив міський голова Харкова.

За його словами, на критичній інфраструктурі міста задіяли альтернативні джерела живлення, в результаті чого в будинках харківʼян потроху розпочинає зʼявлятися вода. Крім того, 40 тисяч абонентів міста забезпечені теплом завдяки роботі модульних котелень.

Також у всьому місту відкриті та працюють пункти видачі безоплатних гарячих обідів і Пункти незламності, в яких є все необхідне для комфортного перебування дітей і дорослих. Станом на 12 годину дня останніми скористалися 2 917 людей.

"Дуже прошу всіх зберігати спокій і не втрачати терпіння. Ми разом! Ми — харківʼяни! Ми все здолаємо!" — підсумував Ігор Терехов.

Нагадаємо, що перед ранковою атакою в ніч на п'ятницю, 22 березня, російські загарбники масовано обстріляли Харків балістичними ракетами з Бєлгородської області Росії. У місті лунали близько 15 вибухів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.03.2024 13:40