Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ мають частковий успіх в районах Вербового та Новопрокопівки, — Маляр

На Сході Сили оборони України мають успіх у районі Кліщіївки, а на Півдні — неподалік Вербового і Новопрокопівки Запорізької області.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Схід. Найактивніші бойові дії зараз відбуваються на Бахмутському напрямку. Там тривають наступальні дії на півдні від Бахмута. Гаряче зараз у Кліщіївці та Курдюмівці. У районі Кліщіївки внаслідок ведення наступальних (штурмових) дій наші сили оборони мали успіх", — наголосила Маляр.

Крім того, за словами посадовиці, на Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці, змушують ворога відходити із займаних позицій.

"Маємо частковий успіх в районах Вербового та Новопрокопівки Запорізької області, витісняємо противника із займаних позицій та закріплюємось на досягнутих рубежах", — розповіла заступниця міністра оборони.

На Херсонському напрямку наші захисники ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення ворога та наносять ураження по тилах противника.

Водночас у прикордонних з РФ районах противник продовжує утримувати угруповання військ для прикриття державного кордону. Здійснює активну диверсійну роботу з метою недопущення перекидання наших військ на гарячі напрямки.

Нагадаємо, раніше керівниця об’єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк розповіла, що Збройні сили України продовжують завдавати відчутних втрат ворогу на Півдні України. Лише за минулу добу Сили оборони знищили майже 20 окупантів, три човни та п'ять крупнокаліберних гармат.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.09.2023 19:40