Юрій Ігнат. Джерело: командування Повітряних сил ЗСУ

"Такого давно не було": Ігнат прокоментував збиття дороговартісних російських Су-34

Сьогодні, 22 грудня, на Південному напрямку Сили оборони України збили три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34. Ці літаки давно не з'являлися у статистиці втрат Росії.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

"Блискуче в черговий раз спланована операція по знищенню ворога на підступах до нашої держави... Цього разу відразу три літаки на південному напрямку, такого давно не було. Су-34 давно не потрапляв у нашу з вами позитивну статистику", сказав Ігнат.

За словами Ігната, росіяни мають десятки таких літаків та продовжують їх виготовлювати. Це одні з найновіших бортів на озброєнні російської армії. Саме з них окупанти завдають удари авіаційними бомбами та ракетами.

"Я думаю, що не менше 50 млн доларів така машина може коштувати. Це найнижча ціна, винищувачі це авіаційні комплекси, надзвичайно технологічна річ", додав речник.

Нагадаємо, у п'ятницю, 22 грудня, Сили оборони знищили три російських винищувачі-бомбардувальники Су-34. Окупанти недорахувались літаків на Південному напрямку. За словами командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука, у ніч на 22 грудня на шматку збитого "шахеда" із серією "ЬІ" він отримав послання від окупантів: "сDохните сYки".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.12.2023 15:20