Олександр Штупун. Джерело: Генштаб ЗСУ

Сили оборони спростували згортання операцій на фронті, але зміни будуть

Згортання операцій не фронті не планується. У Силах оборони Таврійського напрямку стверджують, що журналісти неправильно зрозуміли слова бригадного генерала Олександра Тарнавського.

Про це розповів речник прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі "Київ24". За його словами, українські військові зіткнулися зі зменшенням постачання боєприпасів, втім повного згортання операцій не буде, лише переформатування.

У понеділок, 18 грудня, Reuters опублікував інтерв’ю з командувачем ОСУВ "Таврія" Олександром Тарнавським, де він начебто заявив, що через нестачу допомоги ЗСУ згортають низку операцій на фронті.

Однак Штупун пояснив, що журналісти не так зрозуміли слова командувача. Йдеться лише про переформатування операцій. Він наголосив що угруповання військ "Таврія" веде лише дві операції: оборонну та наступальну, тому неможливо згорнути одну з них.

Агенція Reuters передала слова командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександра Тарнавського, який начебто заявив, що на фронті є проблеми зі 122-міліметровими та 152-міліметровими снарядами. Зокрема, через нестачу боєприпасів українські військові перерозподіляють їх.

Також він розповідав, що у деяких районах українські військові проводять наступальні дії, а у деяких — перейшли в оборону. Однак за словами командувача, військові готують резерви, аби надалі провести масштабні дії.

Нагадаємо, Генштаб ЗСУ повідомив, що за минулу добу, яка стала 664 від початку повномасштабного вторгнення окупантів, відбулося 105 бойових зіткнень. Українські воїни стійко відбивають штурмові атаки ворога, найгарячіші точки — на Авдіївському, Мар’їнському та Запорізькому напрямках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.12.2023 08:56