На фото генерал Тарнавський, джерело: Громадське радіо

ЗСУ згортають деякі операції на фронті через дефіцит іноземної допомоги та нестачу снарядів, — Тарнавський

Україна скорочує деякі військові операції на фронті через дефіцит іноземної допомогиЗокрема Збройні сили зіткнулися з нестачею артилерійських снарядів. 

Про це заявив командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський в інтерв'ю Reuters.

"Існує проблема з боєприпасами, особливо пострадянськими — це 122 мм, 152 мм. І сьогодні ці проблеми існують по всій лінії фронту. Обсяги, які ми маємо сьогодні, не є достатніми для нас сьогодні, враховуючи наші потреби. Тому ми їх перерозподіляємо. Ми переплановуємо завдання, які ми ставили перед собою, і робимо їх меншими, тому що нам потрібно їх забезпечити", — заявив він.

За словами генерала, українські війська на південно-східному фронті на деяких ділянках перейшли до оборони, проте намагаються атакувати на інших. 

"На деяких ділянках ми перейшли до оборони, а на деяких продовжуємо наступальні дії — маневром, вогнем і просуванням вперед. І ми готуємо наші резерви для наших подальших широкомасштабних дій", — зазначив він.

Тарнавський додав, що російські війська також стикаються з проблемами з боєприпасами, але не розкрив деталей. За його словами, РФ не змінила своїх планів, але змінює тактику, перейшовши до постійних атак.

Нагадаємо, 18 грудня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав західних партнерів надати більше зброї для України. Крім того, він наголосив на важливості збільшення спільного виробництва озброєнь.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.12.2023 15:34