Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ наближаються до російських шляхів поставок на Півдні країни, — ABC News

Контрнаступ українських військ на фронті триває. Наразі Збройні сили наближабться до російських шляхів постачання на півдні.

Про це повідомляє видання ABC News з посиланням на коментар старшого наукового співробітника Центру аналізу європейської політики Яна Каллберга.

За його словами, щоб перерізати російські залізничні та автомобільні лінії постачання озброєння ЗСУ потрібно просунутися ще на 10-15 кілометрів за межі Роботиного.

"Насправді не потрібно добиратися аж до Мелітополя, щоб мати значний вплив на тили Росії. Не потрібно добиратися до берегів Азовського моря, щоб зруйнувати їхню логістику", — сказав Каллберг.

Експерт додав, що будь-які збої в матеріально-технічному забезпеченні росіян матимуть вплив і на цивільне населення Криму, яке опиниться у скрутному становищі.

"Якщо вони опиняться під загрозою безперервного артилерійського обстрілу автомагістралей і блокпостів, цивільна частина, якщо не буде змушена співпрацювати, почне відступати", — зауважив експерт.

Крім того, Каллберг наголосив, що територіальні здобутки України можуть не тільки перекрити шляхи постачання, але й мати величезний вплив на те, де Росія розмістить свої командні пункти та зберігає свою артилерію.

Нагадаємо, раніше директор з аналізу Агентства військової розвідки США Трент Мол спрогнозував, що якщо українські військові зможуть розширити фронт навколо Роботиного, то у них будуть хороші можливості для нового ривка 2024 року. Сили оборони продовжують атакувати на даному напрямку.

Додамо, державний секретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Києва 6 вересня прокоментував контрнаступ ЗСУ. Він заявив, що прогрес українських військових бачать усі партнери і "це дуже, дуже обнадіює".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.09.2023 16:16